Визионерът Рик Вера пристига за форума на Хюлет Пакард Ентърпрайз управлявана от Селектиум

Конференцията „Интелигентни ИТ решения. Посока: Изкуствен интелект“ се очаква да събере над 250 мениджъри от всички сектори

Световноизвестният визионер и автор на бестселъра „Мениджърите след утрешния ден“ (“Managers the Day After Tomorrow: Connect to Many, Engage Individuals”) Рик Вера ще открие годишната конференция на Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, „Интелигентни ИТ решения. Посока: Изкуствен интелект“. Събитието, което ще се проведе на 23 октомври в София Тех Парк, се очаква да събере над 250 висши мениджъри от частния и публичния сектор, предприемачи, технологични иноватори и консултанти, представители на НПО и медиите. Входът е безплатен, като се изисква регистрация на сайта: https://selectium.com/events/bulgaria/intelligent-it-sofia-2019/.

Тази година фокусът на конференцията ще бъде върху бъдещето на технологиите в контекста на изкуствения интелект, Интернет на нещата и големите данни. Лектори от HPE, SAS, Veeam, Red Hat, A1 и други ще разкажат как отговарят на предизвикателствата на новите технологии и ще споделят примери на успешни практики при внедряването им. Програмата включва панелни дискусии и паралелни технически сесии, по време на които участниците ще сблъскат мнения и ще представят иновативни идеи.

„Ще говорим за това, което се случва не само в технологичния свят, но което касае цялото общество. Много е важно технологиите да улесняват начина, по който живеем. Затова ще споделим и как такива решения помагат на различни идеални цели: в медицината, в околната среда и в борбата с трафика на хора“, сподели Ираван Хира, генерален директор на Хюлет Пакард Ентърпрайз управлявана от Селектиум.

Според данните на PwC[1] през 2030 г. приносът на изкуствения интелект към световната икономика ще възлиза на 15,7 трилиона долара. 6,6 трилиона долара ще дойдат от увеличената производителност благодарение на AI, а 9,1 трилиона долара – от ефекта върху крайните потребители. Според анализаторите, фактът, че изкуственият интелект е все още в начална фаза на развитие може да бъде само от полза за възникващите пазари и да им даде възможност да изпреварят развитите икономики. Или, с други думи, стартъпите, които се създават днес, е напълно вероятно да са пазарни лидери след 10 години. Най-много от навлизането на изкуствения интелект ще спечели Китай, при която се очаква 26% ръст на БВП до 2030 г.

Данните показват, че в близките години изкуственият интелект ще има най-голяма възможност за развитие в здравеопазването, автомобилната индустрия и финансовите услуги.

Здравеопазване

Според анализаторите основните направления, в които AI може да се развива в областта на здравеопазването са: разпознаването на вариации в данните на пациентите и сравняване с данни на други пациенти; ранното разпознаване на потенциални пандемии и ограничаване на разпространението на вируси и имиджовата диагностика. Основните проблеми, които трябва да се преодолеят в този сектор, са защитата на личните данни и чувствителната информация.

Автомобилна индустрия

Трите направления от автомобилната индустрия, в които изкуственият интелект има най-голям потенциал за развитие са: автономното управление при споделено пътуване, полуавтономното управление (чрез асистенти на шофьора) и мониторинг и предиктивна поддръжка и сервиз. Според експертите, обаче, все още е необходимо да се работи по отношение на безопасността, особено при извънредни метеорологични ситуации.

Финансови услуги

При финансовите услуги изкуственият интелект намира приложение в персонализираното финансово планиране, разпознаването на измами и случаи на пране на пари и автоматизацията на процесите, включително на клиентските операции. Проблемите, които трябва да са преодолеят, са свързани основно с доверието на потребителите.

„Смятам, че през следващите десет години компаниите ще оцелеят само ако използват технологии като големи данни и изкуствен интелект. Онези, които не го направят, нямат шанс“, коментира иноваторът и водещ лектор в конференцията „Интелигентни ИТ решения. Посока: Изкуствен интелект“ Рик Вера.

Медийни партньори на събитието са: в-к „Капитал“, Dnevnik.bg, сп. CIO България, Computerworld.bg, Kaldata.com, SeeNews.com, TechNews.bg, Hicomm.bg и радио „Дарик“.

[1]Global Artificial Intelligence Study: Exploiting the AI Revolution“, PwC

За Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium:

Hewlett Packard Enterprise e глобален технологичен лидер, съсредоточен в разработването на интелигентни решения, чрез които клиентите на компанията могат да събират и анализират големи масиви от данни и да взимат безпроблемно решения по цялата верига – от периферията до облака. HPE дава възможност на своите клиенти да подобрят бизнес резултатите си и да увеличат оперативната си ефективност чрез въвеждане на нови бизнес модели и опит.

За Райт Имидж

Read More

Post a Comment