Мениджъри обсъждат технологичните иновации и дигиталното бъдеще на 23 октомври в София Тех Парк

Форумът „Интелигентни ИТ решения. Посока: Изкуствен интелект“ се организира от Хюлет Пакард Ентърпрайз управлявана от Селектиум

Какво предстои след утрешния ден? Как изкуственият интелект, Интернет на нещата, големите данни и другите иновации променят бизнеса и живота ни? Как мениджърите могат да превърнат дигитализацията в успешно бизнес и технологично решение, което намалява разходите, подобрява производителността и увеличава възвръщаемостта на инвестициите и кои са технологичните решения, на които компаниите могат да се доверят? Това са само част от темите, които ще бъдат във фокуса на годишната конференция на Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, „Интелигентни ИТ решения. Посока: Изкуствен интелект“. Събитието, което ще се проведе на 23 октомври в София Тех Парк, се очаква да събере над 250 представители на частния и публичния сектор, предприемачи, технологични иноватори и консултанти, представители на НПО и медиите. Входът е безплатен, но се изисква регистрация на сайта: https://selectium.com/events/bulgaria/intelligent-it-sofia-2019/.

Форумът ще бъде открит от генералния директор на компанията Ираван Хира, който ще говори за бъдещото развитие на технологиите, последван от визионера Рик Вера и неговата стратегическа визия как компаниите и техните мениджъри трябва да променят мирогледа си, ако искат да отговорят на дигиталните предизвикателства на утрешния ден.

„Много е важно технологиите да улесняват начина, по който живеем. Затова ще споделим и как такива решения помагат на различни идеални цели: в медицината – как високопроизводителните изчисления помагат за диагностициране и за намиране на правилното лечение; в околната среда – как новите технологии помагат за опазването й при промените в климата и не на последно място – в борбата с трафика с хора. Защото камерите за разпознаване на лица наистина могат да направят чудеса, за да се реши този световен проблем”, коментира Ираван Хира.

Темата ще бъде дискутирана и по време на технологична кръгла маса с участието на представители на HPE, Red Hat, SAS, Veeam и VMware.

В сутрешната част на конференцията ще участват още Мартин Мозер, директор „Продажби на хибридни ИТ инфраструктури” в HPE, който ще представи бъдещето на центровете за данни и Матиас Поп, директор „Продуктов мениджмънт за Primera и 3PAR” в HPE, във фокуса на чиято презентация ще бъде платформата за интелигентни данни (Intelligent Data Platform) и Джоузеф Саруканян, старши мениджър „Партньорски продажби” за Европа, Близкия Изток и Африка в Aruba, част от HPE, който ще сподели опита си в дигиталната трансформация по периферията.

Вторият полуден на събитието ще започне с паралелни технически презентации на Андрзей Ковачук, старши архитект “Решения” в Red Hat, Корнел Попеску, старши системен инженер във Veeam и Младен Кривокуча, старши системен инженер във VMware за държавите от Адриатика и България. По време на сесиите ще бъдат представени технологиите на трите компании, които работят в пълна синергия с решенията на HPE.

С дискусия на тема “Как изкуственият интелект променя индустриите” ще завърши конферентната част на събитието. В нея ще вземат участие висши мениджъри от финансовия сектор, производството, телекомуникациите и др., а модератор ще бъде Рик Вера. В интерактивна игра с публиката той ще раздаде няколко броя от неговия бестселър „Мениджърите след утрешния ден“ (“Managers the Day After Tomorrow: Connect to Many, Engage Individuals”) с негов автограф.

ИТ компании ще представят своите решения на специално организирано изложение в рамките на събитието. По време на почивките ще бъде организиран технологичен тур, за който всеки присъстващ може да се запише. Тех-обиколката включва презентации на щандовете на всички изложители, които ще представят последните си решения и ще са на разположение на участниците за въпроси.

По време на събитието ще бъде награден победителя в международното състезание за глобална скалируема оптимизация, което Институтът по информационни и комуникационни технологии – БАН организира по-рано през септември. Наградата в размер на 3000 евро, осигурена от Хюлет Пакард Ентърпрайз управлявана от Селектиум, ще бъде връчена от нейния генерален директор Ираван Хира.

В края на конферентния ден томбола ще определи и печелившите късметлии, които ще си тръгнат от събитието с някоя от следните награди:

– Ваучер за настаняване предоставен от Кемпински Хотел Гранд Арена Банско;

– Уикенд тест драйв на електромобила i3s, предоставен от BMW България;

– Награди от Bang&Olufsen, безжични слушалки Beats Solo3 Club Collection, смарт часовници Fitbit Versa 2, Apple аксесоари и други изненади.

Златни партньори на събитието са: Red Hat, Veeam и VMware, сребърни партньори: “Стемо”, “CNsys” и Veracomp, партньори: PolyComp, Solytron, SAS, BMW България, Кемпински хотел Гранд Арена, а медийни партньори са: в-к „Капитал“, Dnevnik.bg, сп. CIO България, Computerworld.bg, Kaldata.com, SeeNews.com, TechNews.bg, Hicomm.bg и радио „Дарик“.

За Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium:

Hewlett Packard Enterprise e глобален технологичен лидер, съсредоточен в разработването на интелигентни решения, чрез които клиентите на компанията могат да събират и анализират големи масиви от данни и да взимат безпроблемно решения по цялата верига – от периферията до облака. HPE дава възможност на своите клиенти да подобрят бизнес резултатите си и да увеличат оперативната си ефективност чрез въвеждане на нови бизнес модели и опит.

За Райт Имидж

Read More

Post a Comment