Израелски киберспец идва за IoT Adventure Forum 2018

Киберсигурност Давид Шифман

Киберсигурност: Международната академия за обучение по киберразследвания ще си партнира с ХакерЮ

Израелският киберспец Давид Шифман ще бъде един от водещите лектори на IoT Adventure Forum 2018, който ще се проведе на 15 май в хотел “Новотел София”. Шифман е директор “Киберсигурност” в компанията за обучения ХакерЮ (HackerU). Той ще представи кои са най-разпространените заплахи за сигурността при Интернет на нещата (IoT). Кои умни устройства са най-честа мишена на киберпрестъпниците и какви методи и уязвимости използват хакерите за да проникнат в тях. Шифман ще демонстрира и няколко сценария за реакция при  кибератаки.

По време на форума Международната академия за обучение по киберразследвания ще обяви партньорството си с израелската компания ХакерЮ, благодарение на което академията ще разшири портфолиото си с нови сертифицирани обучения. За първи път в България ще се предлага специализирано обучение “Сигурност на IoT”. Чрез него софтуерните инженери и специалистите по Интернет на нещата ще придобият знания как да разпознават и управляват уязвимости на различни нива – хардуер, софтуер и приложения. Академията ще предлага и специализирани курсове за сигурност при програмиране на Java, .Net, Android и iOS.

IoT Adventure Forum 2018

се организира от Международната академия за обучение по киберразследвания в сътрудничество с Райт Имидж и с подкрепата на партньорите: IDC България, VMWare, HPE, Майкрософт, БАИТ, Аутомотив Клъстър България, фондация „ЛИБРе“, Dev.bg, фонда Eleven Ventures. Медийните партньори са списание „Твоят бизнес“, информационна агенция „БГНЕС“, Bloomberg TV България, Technews.bg, Seenews.com, Kaldata.com и Technology.bg.

IoT Adventure Forum 2018 идва с топ лектори и IoT стратези от Amazon, IOTA, IDC, HackerU, VMWare, Microsoft, HPE, АББ България, Bosch, Unimasters Logistics, Navigato и др. Те ще представят най-актуалните тенденции при Интернет на нещата в различни области. Умен транспорт и градове, разработване на Интернет на нещата, свързана индустрия, Интернет на нещата за потребителите, иновации и технологии и сигурност и защита на личните данни.

До 30 април е отворена и регистрацията за проекти и стартъпи в първия по рода си конкурс IoT Adventure Awards 2018В конкурса могат да участват организации от публичния и частния сектор, които внедряват Интернет на нещата. Компании, които разработват IoT решения за крайни потребители и IoT стартъпи. Те ще мерят сили в пет категории: 

  • Умен град
  • Интернет на нещата за бизнеса
  • Интернет на нещата за потребителите
  • Интернет на нещата стартъп
  • Интернет на нещата за обществото

Победителите ще бъдат обявени по време на официална церемония, която ще се проведе на 15 май като част от IoT Adventure Forum 2018.

Регистрацията за конкурса и за форума се извършва на сайта на IoT Adventure Forum 2018.

За Давид Шифман

Давид Шифман е директор „Киберсигурност“ в ХакерЮ. Той е експерт с дългогодишен опит в областта на информационната сигурност, компютърната криминалистика, Интернет на нещата и информационните операции. През кариерата си е бил Главен експерт по информационна сигурност (CISO) във водещи израелски компании. Добре познат заради задълбочените си познания и умения в областта, Давид Шифман е постоянно търсен и канен от държавни институции и компании. Консултира изграждането на системи за сигурност, демонстрира добри практики и обучава ИТ екипи. Ръководил е обучения по компютърна криминалистика за полицейските части на Израел.

За ХакерЮ

ХакерЮ организира курсове от над 20 години. Компанията е оторизиран обучителен център на технологичните лидери Майкрософт, Амазон, Google, Cisco и др. Нейни клиенти са държавни институции от различни държави, правоохранителни органи, експерти от банковия сектор, от сектор транспорт и др. 

Read More

Post a Comment